Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
17:00 - 22:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
-nothing-
Udstilling

"Bevæbnet med vinger - en udstilling om Michael Strunge"

08.09.17
Ishøj Bibliotek viser "Bevæbnet med vinger - en udstilling om Michael Strunge. Om det lyse og det mørke" fra 8. september til 24. november.

I 2016 var det 30 år siden, at Michael Strunge døde. Som bekendt sprang han ud af vinduet en skæbnesvanger forårsdag i 1986, men hvis han ikke selv kunne flyve, kunne hans digte det. De har langt overlevet ham selv, ligesom der stadig i dag er liv i myterne og historierne om ham.

I dag finder både ynge og ældre læsere stadig vej til hans poesi og bruger den som spejl til deres egen virkelighed. Også blandt samtidens generationer af digtere og kunstnere står
Strunges forfatterskab fortsat stærkt som en uudtømmelig brønd af inspiration.

"Bevæbnet med vinger" består af værker af 14 forskellige billedkunstnere, forfattere, musikere og filmmagere, som åbner op for nye læsninger af Michael Strunges liv og digtning. Udstillingen er skabt af kurator Tomas Lagermand Lundme og Hillerød Bibliotek i anledningen af 30-året for Strunges død.

På udstillingen deltager
Caspar Eric, Elisabeth Gjerluff Nielsen, Esben Weile Kjær, Julie Sass, Kaspar Bonnén, Keep Talking, Knud Odde, Line Knutzon, Lise Cabble, Michael Søndergaard, Peder Bundgaard, Peter Rewers, Pulsk Ravn, Søren Ulrik Thomsen og Tomas Lagermand Lundme.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

USKIK: Unge i samskabelse med kulturinstiututioner
Ishøj Bibliotek har som et særligt tillæg til Michael Strunge udstillingen ladet unge kunstnere in spe skabe værker til udstillingen på lige fod med det etablerede kunstnere, som en del af kulturaftalen USKIK. Fem unge: Anne Sophie Shams Lli, Magnus Lind Nielsen, Mathilde Sten Nielsen. Proshe Abdel Rahman og Victoria Felthaus Winckler, har skrevet digte og skab deres eget værk, som indgår i udstillingen. De unge læser op og fortæller om deres værker til udstillingens fernisering fredag den 8. september kl. 17-19.

Arrangementer i forbindelse med udstillingen:

Fernisering: fredag den 8. september kl. 17-19

Blå Tirsdag Special: tirsdag den 9. september kl. 19-21

'Den blå engel - bevæbner med vinger' ved Copenhagen Art Run: onsdag den 13. september kl. 16-20

'Alt er mit' ved Tomas Lagermand Lundme: fredag den 24. november kl. 18-22