Billede af Malene Ravn og hendes bog 'Virkelighedens verden'

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Kulturium Salonen

LSD-eksperimentet

10.01.24
Forfatter Malene Ravn inviterer os ned i kældrene på Frederiksberg Hospital og ind i sindets skræmmende uvirkelighed

Fra starten af 60'erne spredte idéen sig om at behandle psykiatriske patienter med LSD. Dette viste sig at få katastrofale følger.

Forfatter Malene Ravn besøger Kulturium Bibliotek og præsenterer dels sin nye roman ”Den virkelige verden”, som er inspireret af LSD-forsøgene,  der foregik i kælderen under Frederiksberg Hospital og dels gør hun os klogere på virkelighedens overlæge, psykiateren Einar Geert-Jørgensen som stod for behandlingen,  om LSD-skandalen og de voldsomme eftervirkninger som ramte patienterne. Flere patienter begik selvmord og mange led (og lider) af angst og flashbacks.

LSD-forsøgene stod på i mange år, og begejstringen for behandlingen var stor, også i medierne. I dag har vi svært ved at forstå, hvordan det kunne gå så galt – og det spørgsmål er værd at undersøge, også for at forhindre at noget lignende kan ske igen.

Malene Ravn har også skrevet dramadelen til dramadokumentaren 'Det sindssyge eksperiment' som vises på tv i efteråret.

Vi ser frem til at blive klogere på virkelighedens LSD-skandale og til at høre mere om, hvad der skete med patienterne og deres pårørende sidenhen. Litteraturformidler Marianne Träff interviewer Malene Ravn. 

Læs mere om Malene Ravn her
 

Fri entré med billet.

Materialer